12 maj 2008

Isabella Jernbeck: Danderyd i topp för företagande!

Artikel publicerad
2008-05-12


Svenskt Näringslivs ranking över kommuners företagsklimat rankar Danderyds kommun inom topp 5!

En stark tredjeplats bland Sveriges kommuner, en ökning sedan förra året, och med högsta betyg inom såväl företagande, marknadsförsörjning och entreprenad visar prov på Danderyds fortsatta styrka.

-Detta är ett starkt bevis på att Alliansens satsningar på företag och företagande är en framgång. Entreprenörsandan är stark i Danderyd och klimatet för företagssatsningar fortsätter vara gynnsamt, vi kommer tillse att det förblir så, säger Isabella Jernbeck, ordföranden för Moderaterna i Danderyd och riksdagsledamot.

Undersökningen visar att Danderyds kommun åter ligger inom toppen vad avser företagande och företagsklimat. Inom företagande, marknadsförsörjning och entreprenad håller Danderyd sin fortsatta ställning, men det har även skett förbättringar kring kommunens service till företagen (en ökning med 16 placeringar)

-Att skapa det rätta klimatet för företagande och göra det möjligt för fler folk att våga starta eget har varit en viktig del av Moderaternas satsning i Danderyd. Ökad samverkan mellan kommun och företag skapar gynnsamma relationer och möjliggör för fler, framförallt kvinnor, att satsa på att starta företag. Med stark företagsanda tillkommer ökad entreprenad, säger Isabella Jernbeck. Att Danderyd ökar sin redan starka ställning som företagsvänlig är en stor framgång för både kommunen och Danderydsborna, avslutar hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar