10 maj 2008

Sverige är på rätt väg!

Artikel publicerad
2008-05-10


Sverige är på rätt väg. Alltfler människor upplever en klar förbättring av sin situation. När fler jobb skapas, och när ett smärtsamt utanförskap bryts och ersätts med gemenskap får fler människor möjligheten att fritt påverka och forma sina liv.

Regeringens politik har visat vägen mot ett bättre Sverige. Mycket har gjorts, men en hel del finns kvar att göra. Moderaterna tar ansvar för Sveriges fortsatta väg framåt och gör landet bättre.
En stark ekonomi och minskande arbetslöshet. Alltfler lämnar bidragsberoende och utanförskap och ersätter det med lönsamt arbete. På ett år har utanförskapet minskat med
164 000 personer. Arbetsmarknaden fungerar bättre och jobben växer till. Två jobbskatteavdrag har genomfört och gett goda resultat, och förberedelserna för ett tredje har påbörjats. Mer pengar i plånboken för de som behöver det mest, ger mer frihet och kraft. Med fler människor i arbete ökar skattintäkterna, pengar som nu kan användas till välfärd och ytterligare skattesänkningar. Vi satsar på människans makt, inte bidragsgivarens.

En tryggare vardag för alla. Moderaterna fokuserar starkt på brottsbekämpning, och genomför den största satsningen på rättsväsendet någonsin. Antalet synliga poliser ökar ständigt, med fler än 1000 nya under det senaste året. Målet är 20 000 synliga poliser år 2010, en ökning istället för den tidigare regeringens minskningar.

En vård för alla där patienterna får välja. Moderaterna fortsätter med starka satsningar på vården under 2008. Etableringsfrihet inom primärvården och införandet av Vårdval ger mer frihet och makt åt patienterna, säkrar vårdkvalitén och ökar mångfalden. Vårdgarantin förstärks ytterligare genom 500 miljoner kronor till varje landsting per år. Från och med den 1 juli 2008 införs en tandvårdsreform, bland annat medförande ökat högkostnadsskydd och en individuell tandvårdscheck. I och med detta fördubblas tandvårdsstödet till närmare sex miljarder kronor. Regeringen förbättrar även inom psykiatrin, med en tillförsel av 500 miljoner kronor under 2008. Regeringens fortsatta insatser innebär en bättre samhällshälsa för oss alla.

En fortsatt satsning på skolan. Ett väl fungerande skolsystem, med kunskap i centrum, är en nödvändighet för att ge våra barn de rätta förutsättningarna för framtiden. Därför agerar regeringen på en bred front, med införandet av betyg från årskurs sex och skriftliga omdömen från årskurs ett. Parallellt genomför regeringen en läsa-skriva-räkna-satsning på 900 miljoner kronor med fokus på lågstadiet, och en ökad satsning på flera välutbildade och kompetenta lärare. Med satsning på kunskap och bättre lärare ser vi till att inga elever halkar efter och att våra barn får en bättre utbildning.

Regeringen för en framgångsrik politik. I ett Sverige där det lönar sig att arbeta bryter alltfler utanförskapet. Regeringens satsningar märks redan nu, med mer pengar i plånboken, fler synliga poliser, utökade och förbättrade vårdmöjligheter för alla, och en vassare skola. Sverige är på rätt väg, men det finns mycket kvar att göra. Nu kommer fortsättningen.


Isabella Jernbeck (m

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar