11 december 2008

På rätt väg med alliansen

Publicerat i Täby/Danderyds Tidning
2008-12-11

Den borgerliga regeringen skapar ordning i landets ekonomi. Fler människor i arbete och sänkt statsskuld ger ett reformutrymme på 32 miljarder kronor till budgeten 2009 som vi avser satsa på tre områden. Sänkta skatter och jobbskatteavdrag för fler jobb och företag, förstärkt sjukvård och rättsväsende med kortade vårdköer och 20 000 poliser år 2010 samt stora satsningar på utbildning, infrastruktur och forskning.

Regeringen håller sina vallöften och för en ansvarsfull politik för alla. Det kommer vi fortsatt göra.
I alliansens Sverige lönar det sig att arbeta. Så mycket som 97% av alla som arbetar har fått minst 1000 kronor mer att leva för varje månad. Det är pengar som ger ökad trygghet och gör det lönsammare att välja arbete före bidrag. För exempelvis en sjuksköterska eller en polis rör det sig om 1500 kr mer varje månad. Regeringens politik ger också företagare bättre förutsättningar när ytterligare 16 miljarder kronor satsas på minskade bolagskatter, sänkning av arbetsgivaravgifterna och förenklade s.k. 3:12 regler.
I alliansens Sverige minskar antalet korttidssjukskrivna och antalet förtidspensionärer har slutat öka. Med nya reformer förbättrar vi dessutom tryggheten för dem som kan och vill återgå till arbete genom att behålla rätten till ersättning i grunden och höja fribeloppet. En ökad valfrihet inom äldreomsorg, barnomsorg och sjukvård ger även bättre vård för alla med större tillgänglighet och minskade vårdköer. En bättre skola med en kraftfull läsa-skriva-räkna-satsning och 6 000 nya lärlingsplatser ger våra barn och ungdomar bättre förutsättningar för framtiden.
Vad vill då opposition göra? Socialdemokraterna har gett ett tydligt besked: skattehöjningar med 70 miljarder inom alla områden. Det betyder höjda inkomstskatter, arbetsgivaravgifter och fastighetsskatt samt ett återinförande av förmögenhetsskatten. För en vanlig stockholmsfamilj innebär socialdemokraternas politik en höjning av skatten med nästan 20 000 kronor per år. Värst drabbad blir människor med små ekonomiska marginaler. De som behöver mest kommer nu att få minst. I socialdemokratins Sverige kommer det inte löna sig att vare sig arbeta eller driva företag.
Isabella Jernbeck (m)
Riksdagsledamot Sthlms län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar