10 september 2009

Tre positiva besked till danderydsborna!

Publicerat i Täby/Danderyds tidning
2009-09-10 

Moderaternas arbetsstämma i Västerås gav tre positiva besked för danderydsborna.
För det första togs ett entydigt beslut att värnskatten ska avskaffas. Värnskatten, som sedan mitten på 90-talet fungerat som en straffskatt på utbildning och hårt arbete, har sedan länge spelat ut sin roll och är dessutom skadlig för tillväxten. Det måste löna sig att ta sig vidare, utbilda sig och arbeta extra. Beslutet att avskaffa värnskatten är både rättvist och nödvändigt.
För det andra kommer vi att arbeta för att taxeringen på villor tas bort. Då fastighetstaxeringen inte fyller någon praktisk funktion längre finns ingen anledning att behålla den i sin nuvarande form. Den användes till att beräkna den tidigare så oskäliga fastighetsskatten och förmögenhetsskatten.
För det tredje är det moderaternas inställning att skatteutjämningen mellan kommunerna ska finansieras av staten. Idag får alla danderydsbor se en del av sin inbetalda kommunalskatt direkt försvinna från den egna kommunens verksamhet för att finansiera inte bara kärnverksamhet i andra kommuner utan också badhus och ishallar.
De tydliga beslut som arbetsstämman nu tagit handlar inte bara om rättvisa och sund ekonomisk politik, dom är dessutom nödvändiga för att öka tillväxten i Sverige framöver.
Moderaterna har sedan 2006 infriat vallöfte efter vallöfte. I tider då oppositionen spretar åt alla håll och lovar allt åt alla med kraftiga skattehöjningar som resultat åt alla visar vi ansvar för Sveriges väl. Det kommer vi fortsatt göra.
Isabella Jernbeck
Riksdagsledamot (M)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar