18 januari 2010

”Den 25:e smäller det”

Publicerat 2010-01-18

När lönekuverten i slutet av månaden dimper ner i brevlådan kan det vara värt att titta efter lite noggrannare. Tack vare jobbskatteavdraget har skatten nämligen sänkts, och januari månad är inget undantag. I alliansens Sverige har en vanlig Stockholmsfamilj sedan 2006 i snitt fått en extra månadslön varje år. Alliansen fortsätter att ge människor en ökad valfrihet och gör det lönsamt att arbeta.

”Den 25:e smäller det” brukar det heta, åtminstone om man får tro Magnus Uggla. Men för de allra flesta handlar inte livet om att en gång i månaden få vara ”kung i baren” utan snarare om att få ihop ekonomin i vardagen. Då vore det bra om lönekuverten innehöll lite mera så att ”smällen” kunde hålla i sig lite längre.
Tack vare moderaterna och alliansens politik är det precis det man har att vänta. Nu införs nämligen det fjärde jobbskatteavdraget – en sänkning med ca 200-250 kr per månad. Tillsammans med tidigare steg ger jobbskatteavdraget nu som mest 1 750 kr mer varje månad i sänkt skatt för alla som arbetar. En helt rätt satsning i ett land där skatten på arbete varit alldeles för stor – där bidragstagande fått stå före lönsamt arbete.
Jobbskatteavdraget gör inte bara att fler svenskar kan få ihop sin ekonomi, det skapar dessutom fler jobb i Sverige. Då får vi resurser till att stärka välfärden och ge mer pengar till satsningar där de behövs – i skolan, vården och inom omsorgen.
Mot oss står en splittrad opposition vars enda ledstjärna är höjda skatter för de som har redan har minst att undvara. Nästan 20 000 kr mer i skatt varje år för en Stockholmsfamilj, och återinförd fastighets- och förmögenhetsskatt.
Skiljelinjerna är tydliga. I oppositionens Sverige ska det inte löna sig att arbeta. Alliansen arbetslinje står mot deras bidragslinje. Vilken linje väljer du?
Isabella Jernbeck (M)
Riksdagsledamot, Stockholms Län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar