21 januari 2010

Nej till kvotering i bolagsstyrelser !

Per Schlingman, moderat partisekreterare,skriver idag i Veckans Affärer att moderaterna skulle vara beredda att lagstifta om kvotering till bolagsstyrelser.

Vilka moderater gör han sig till talesperson för? Detta är en fråga vi genom gående diskuterat men som tack och lov inte fått något stöd ännu.

Det är märkligt att en så viktig fråga som hur vi möjliggör jämställdhet för män och kvinnor i Sverige har kommit att domineras av en fråga om börsbolagens sammansättning.

Många verkar dra likhetstecknet mellan å ena sidan kvinnors generella möjligheter att utforma ett liv där jämställda villkor gäller med å andra sidan hur procentandelen kvinnor i ett antal styrelser utvecklas.

För mig är en politikers uppgift är att undanröja hinder för människor att fritt forma sina liv men att begränsa politkers makt över hur människor lever sina liv.

Det är det som också är skillnaden mellan oss och vänstern som alltid har synpunkter på människors egna val och vill styra dem.

Genom regleringar och toppstyrning kan vi möjligen ändra statistiken men attityderna mellan män och kvinnor i vardagen den ändrar vi inte med toppstyrning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar