20 januari 2010

Pensioner och arbetslinjen

Många pensionärer hör av sig om sänkningen av pensionerna. Det är väl att vi i riksdagen tack vare en moderatledd regering har kunnat sänka skatten för pensionärer, men ännu viktigare är arbetslinjen.
 
När pensionen sänks med 3% beror det på att vi har fått en motsvarande högre arbetslöshet som ger mindre skattepengar in till pensioner. Ju färre som arbetar desto lägre blir pensionerna. Det finns ingen väg att undvika det eftersom det är genom arbete i dag vi betalar dagens pensioner. Så ju fler som arbetar desto högre pensioner. När socialdemokraterna vill höja skatterna på arbete blir det färre jobb och tuffare för pensionärerna. Hur mycket Sahlin än lovar så är lägre skatt på pensioner tillsammans med lägre skatt på arbete det bästa sättet att säkra pensionerna.

 
Det vi nu måste göra är att öka jobben, genom företagande och investeringar, få in fler till arbetsmarknaden och få bort fler från arbetslöshet och sjukfrånvaro in i arbete. Då kan vi betala högre pensioner, samtidigt som skattesänkningen blir kvar. Det är en dubbel pensionsreform. Sänkta skatter och fler i jobb. Det är bättre för pensionärerna än färre jobb och högre skatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar