19 februari 2010

Familjer vet bäst – inte politiker

Publicerat 2010-02-19

Det finns en del politiker på vänsterkanten som tror sig säkra på att kvotering kommer att bli en het valfråga i år. Detta bör nog snarare ses som en from förhoppning än en korrekt bedömning av det politiska samtalet inför valet 2010. För hamnar kvoteringsfrågan högt på dagordningen inför valet är det viktigt att väljarna blir medvetna om att med vänsterpartierna, S, V och MP, kommer alla föräldrar få sin valfrihet ordentligt naggad i kanten.

Vänstern består nämligen av ett antal politiker som tror sig veta bättre än den egna familjen hur de ska ordna sin egen vardag. Jakten på jämställdhet går här ut över familjens egna prioriteringar. Det bygger på en föreställning att staten vet bättre än dess medborgare om deras värderingar, behov och önskemål och där vänsterpartierna tror att kvotering är lösningen på jämställdhetsproblemen.
Då kvoteringsfrågan enligt en opinionsundersökning i maj förra året hamnar långt efter andra politiska frågor, får man anta att väljarnas prioritering kommer att avgöra valfrågorna på ett annat sätt än vänstern skulle önska. En undersökning från Novus Opinion visar nämligen att hela 72 procent av väljarna tycker att kvotering till bolagsstyrelser är en oviktig fråga. Frågor som fler jobb och satsningar på skolan är betydligt populärare och 91 procent tycker att dessa är viktiga valfrågor.
Vi moderater tror att familjer, oavsett hur de ser ut, själva bäst bestämmer över sina liv och hur länge vilken förälder som ska vara föräldraledig eller ta ut vård av sjukt barn. Förr oss är det viktigt att föräldrarna tar hand om sina barn, men den exakta fördelningen måste vara upp till varje enskild familj att avgöra. Med barnets bästa i centrum är vi rädda för att S, V och MP kan driva fram en politik där föräldradagar som inte kan tas ut fryser inne.Att göra kvotering till ett paradnummer i jämställdhetspolitiken anser vi är att förminska jämställdhetsfrågan och bortse från hur viktig den egentligen är.
Isabella Jernbeck (M) riksdagsledamot Stockholms län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar