18 februari 2010

Miljöpartiet = 40 miljarder i skattehöjningar!

Miljöpartiet har plötsligt i skuggan av socialdemokrater och vänsterpartister vuxit fram som något mer modernt alternativ. Då har man små krav. Och det är bara så länge de är kvar i skuggan det fungerar.

Miljöpartiet ville förr ha det som de kallade grön skatteväxling, det vill säga höja skatter på energi och koldioxidbaserade bränslen men sänka på jobb. Numera vill de bara höja skatterna. Det är vare sig grönt eller skatteväxling. De vill höja skatten på inkomster:

"Vi menar att det är orimligt och smaklöst att nu fortsätta sänka skatten för dem som jobbar samtidigt som allt fler i vårt samhälle drabbas av arbetslöshet." (Miljöpartiets budgetmotion hösten 2009)

Man kan fråga sig varför de tror att höjda skatter för dem som jobbar skapar fler jobb samtidigt som de anser att höjda skatter på energi ger mindre energianvändning. Om skattehöjningar leder till att man minskar det man beskattar bör man inte höja skatten på jobb om man vill få fler i arbete.

Sammanlagt vill miljöpartiet själva höja skatterna med 40 miljarder. Det är 40 miljarder mer som ska belasta svenska hushåll, jobb och företag. Den enda ursäkten för miljöpartiet är att vänsterpartiet vill höja skatterna ännu mer men det är ett ännu starkare argument mot att rösta för något av de rödgröna, om man inte tror vi får fart på vår ekonomi genom att beskatta jobben hårdare och genom att minska hushållens trygghet.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar