18 mars 2010

Med Sahlin och Ohly ökar våldet i Afghanistan.

Vad vill vänsterpartiet och socialdemokraterna i utrikes- och försvarspolitiken. Den ene vill vara kvar i Afghanistan, den andre vill ta hem de svenska trupperna och utlämna kvinnor och alla andra åt talibanernas brutalitet, samtidigt som de vill värna kvinnors rättigheter mot våld i krig, och samtidigt som de säger sig vilja ge FN allt stöd i fredssträvanden.

Nu har de länge talat om vikten av ett växande civilt stöd i Afghanistan, som om det vore möjligt utan att det fanns en militär förmåga att värna civilbefolkning och hjälparbetare mot våld utan några hänsyn. Nu diskuterar vi hur vi ska öka den civila insatsen i norra Afghanistan och då är de emot eftersom det finns en ökad amerikansk närvaro i landet för att stoppa talibanerna från att terrorisera byar och hjälporganisationer.

De vill öka de civila insatserna men utan att ge militärt skydd, samtidigt som de inte vet om de vill vara kvar med svensk trupp överhuvudtaget och är emot att öka den civila insatsen om det finns annan utländsk trupp som står för det militära skyddet. Vilka civila hjälparbetare ska kunna hjälpa Afghanistans folk helt utelämnade åt talibanernas hat mot utlänningar? Låter det rörigt? Det stämmer. Tanken på att Ohly och Sahlin ska dela på det utrikespolitiska ansvaret borde skrämma inte bara det afghanska folket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar