14 mars 2010

Två tydliga alternativ - och vi vinner!

Enligt helgens opinionsmätningar skulle Sverige få en ny regering i september. Jag inte tror att det blir så. Ju närmare valet vi kommer blir det de två regeringsalternativen som ställs mot varandra, och skillnaderna är stora och kommer att bli tydliga.

Det som är de rödgrönas problem är både att de har svårt att ge besked och att det allt mer blir klart att vänsterpartiet kommer prägla en sådan regerings politik. Kanske inte så att vänstern styr men väl att den stoppar och hindrar, samtidigt som den vrider agendan till vänster, till det som förenar socialdemokratins vänster med vänsterpartiet.

Svårigheten att enas innebär nämligen en framgång för vänsterpartiet som då kan stoppa en överenskommelse eller politiska beslut. Det ser vi i de rödgrönas handfallenhet inför Afghanistan, som verkar ha försvunnit från deras kartor. Men vi ser det också i att de inte kunde få fram en modernare attityd till hushållsnära tjänster. Vi kommer se det i frågor som handlar om ökade offentliga utgifter och därmed höjda skatter. Med vänstern i regeringen blir det antingen ett vakum i viktiga frågor eller som vänstern vill.

Det kommer bli svårt att möta väljarna med det alternativet. Efter helgens valkonferens med Stockholmsmoderaterna är jag övertygad om att vi kommer att kunna föra den här valkampanjen i hamn, med vänstern utanför regeringen och med oss moderater i ledningen för förnyelsen av Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar