12 mars 2010

Vänstern har tagit över de rödgrönas utrikespolitik!

Det är vänstern som tagit över de rödgrönas utrikespolitik. Det visar gårdagens omröstning i riksdagen, då vänstern drev igenom en plakatpolitik kring folkmordet av armenier. Frågan om folkmord är inget som man kan besluta om som ett led i en politisk majoritet. Tanken på att förekomsten av ett folkmord hänger på en röst i Sveriges riksdag 95 år efter ett skeende då det ryska tsarväldet och det Ottomanska imperiet var i krig med varandra urholkar begreppet folkmord.

Det finns inga skyldiga att straffa. Ingen rättslig process att följa. Det är ett uttalande som beror på en viss politisk majoritet, där vi andra har uppfattningen att det inte är Sveriges riksdags uppgift att avgöra vad som är brott mot den internationella folkrätten. Det bidrar till att skuldbelägga dagens turkar samtidigt som Turkiet och Armenien äntligen har börjat en försoningsprocess.

Intressant nog är vänsterpartiet inte särskilt intresserade av att ta upp de massakrer som ryska trupper genomför i Tjetjenien. De kräver inte internationellt ingripande mot den systematiska fördrivningen av människor i Sudan. Och den systematiska förnedring av kvinnor som talibaner genomför i Afghanistan låtsas de inte om. De rödgröna talar hellre om 1915 års brutaliteter än de som sker 2010. Så blir det när vänstern styr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar