22 april 2010

Mp ett svenskt askmoln

Miljöpartiet vill förbjuda flygningar över stora delar av Sverige. Som om Mp vore ett politiskt askmoln.

Nu driver man igenom med vänstern och socialdemokraterna att en särskild kilometerskatt på lastbilar ska införas som ska vara olika för olika delar av landet och olika i städer och på landet för att på det viset försvåra för landsvägstransporter.

Varje generation lastbilar har mindre utsläpp och bidrar dessutom även de till viktiga miljöfrågor, till exempel avfallshantering. Men det inte utsläppen de är ute efter utan lastbilarna. Och i går förklarade de att de vill skjuta på frågan om Förbifart Stockholm genom riksdagsbeslut.

I de rödgrönas Sverige är inte längre kommunala frågor kommunala. Konsekvensen av det är rimligen att de ska fatta riksdagsbeslut om alla förbifarter kring Sveriges städer.

Miljöpartiet är som ett enda stort askmoln i politiken. Dyrare och färre transporter, långsammare och krångligare. Avvecklad kärnkraft och mindre el. Högre skatter på bilismen. Högre skatter på arbete. Det ger inte bättre miljö men sämre konkurrenskraft och färre jobb. Precis som ett askmoln. Skillnaden är att det inte är isländskt utan svenskt och drabbar bara Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar