26 april 2010

Mp straffar Stockholmare

Miljöpartiet hävdar i dag i ett utspel att alliansregeringen har gynnat storstadsregionerna på glesbygdens bekostnad. Grunden för detta säger man är skattesänkningarna. Men skattesänkningar gynnar både storstad och glesbygd. De gynnar dem som arbetar och det gynnar förutsättningarna för att skapa jobb och det är viktigt i både storstad och glesbygd.

Men Mp har rätt ändå, därför att jämfört med hur Mp skulle bedriva politik har regeringen satsat på storstäderna eftersom Mp vill straffa storstadsbor. De vill återinföra och höja fastighetsskatten, vilket drabbar dem som bor där fastighetspriserna är höga. De vill fortsätta att bestraffa dem som kör bil i storstadsregioner, inte bara genom att skjuta på frågan om Förbifart Stockholm utan genom att lägga statens infrastrukturpengar så mycket som möjligt där människor inte bor. De vill höja inkomstskatten vilket drabbar alla men inte minst dem som bor i storstad och måste ha råd att betala de högre kostnader som finns i en storstad.

Det är bra att Mp är tydliga med sin storstadsfientlighet så att stockholmare andra storstadsbor får veta att Miljöpartet tycker att vi fått det för bra under mandatperioden. Då vet alla vi stockholmare att Mp vill "rätta" till det så fort de får makten. Mp tänker bedriva en storstadsfientlig politik och den drabbar dem som bor här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar