15 april 2010

Östros nöjd med alliansen?

Det finns bara ett begränsat utrymme för skattehöjningar, säger socialdemokraternas finansministerkandidat Thomas Östros. Jag undrar vad han egentligen menar, förutom att han vill höja skatterna. Menar han att vi nu efter fyra års moderatledd skattepolitik har nått den nästan optimala nivån? Varför har han då varit emot alla de skattesänkningar som lett oss dit vi är idag? Varför sa han inte innan att det vore bra med skattesänkningar ner till den nivå vi moderater då föreslog?

Samtidigt säger han att det inte blir tal om att sänka skatterna mer. Men det sa han ju även innan när vi moderater föreslog de skattesänkningar han nu tycker är nästan optimala? Och så säger han att han är orolig för att vi har för lite investeringar i infrastruktur och forskning, men verkligheten är ju att vi nu har gjort de höjningar som socialdemokraterna aldrig gjorde inom dessa områden. Den svenska forskningen får i dag mer pengar än någonsin och regeringen presenterade för någon vecka sedan den största infrastruktursatsningen någonsin. Så varför är han orolig?

Vore det inte bättre att han erkände att det vore bra med fyra år alliansregering till, för då kan han 2014 säga att vi har ett skattetryck som i nästan är optimalt. Om han efter fyra års moderatledd regering inte vill ändra så mycket man själv inte kan sänka skatterna så är det väl bättre att vi gör jobbet åt honom? Det verkar som om han håller med om att han är bättre i opposition och vi i regering. För han vet väl att en rödgrön regering kommer fortsätta höja skatterna när de väl har börjat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar