23 april 2010

Rödgröna bromsklossar

En miljon väljare. Det är så många som är beredda att byta parti inför valet. Och det är den gruppen som valrörelsen kommer att handla om. För den gruppen är det viktigt att få besked om två saker.

Varje röst på ett av allianspartierna är en röst på en allians som har en gemensam politik för att sätta jobben främst, sänka skatter, bekämpa brottslighet, ett starkt försvar och bidra till att utveckla EU. Det finns inget alliansparti som tvekar om detta och samtliga är tydliga i sitt försvar för individens rätt och valfrihet.

Varje röst på de rödgröna är däremot en röst på Ohly som statsråd och som en bromskloss, när det gäller vänsterpartiets syn på företagande, skatter, försvar och Europa. Här saknas det gemensam politik och vänsterpartiet kommer dag efter dag försöka driva igenom sina uppfattningar.

Varje röst på de rödgröna innebär också en röst på Mp som vill avveckla kärnkraft, stoppa flyg och höja skatter på det mesta, liksom V.

Och en röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som inte riktigt vet vad de vill och som viker ner sig för Vänsterpartiet och Mp när det är konflikter. Det är Förbifartseländet ett exempel på. Och så är det en röst på en budgetpolitik som i Spanien och Storbritannien. Det blir stora underskott, få jobb och mycket osäkerhet. Mycket anti-tillväxt, mycket anti-EU och mycket anti-valfrihet. Det vet vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar