28 april 2010

Spanien - Vänstern föredöme?

Bara miljöskatterna vill de rödgröna höja med 11 miljarder, sedan kommer andra skattehöjningar som förmögenhetsskatt och höjda inkomstskatter. Det är Miljöpartiet och vänstern som nu driver den rödgröna politiken. Trots skattehöjningarna har man ändå fortfarande lovat tre gånger så höga utgiftsökningar. Så antingen höjer man skatterna ännu mer eller så ökar underskottet ännu mer.

Och det är en underskottspolitik de vill föra. Det försvarade socialdemokraterna förra året, då man ville ha ett minst 20 miljarder högre underskott än regeringen. Och då menade man att Spanien med sina växande utgifter och underskott var ett föredöme. De ville att Sverige skulle se på Spanien som exempel på god socialdemokratisk politik.

Spanien är ett av de två länder som står näst i tur när det gäller budgetkris, efter Grekland så ser vi nu hur räntorna stiger i Portugal och Spanien. Spanien är en krisekonomi. Och ett socialdemokratiskt föredöme. Det gäller uppenbarligen även i år om man ser till alla utgiftslöften. Det är en underlig situation när oppositionen ser en krisekonomi som föredöme för den egna politiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar