4 april 2010

Vägval till hösten

Nu växer den amerikanska arbetsmarknaden, snabbare än någon gång under de senaste tre åren. Med 162 000 nya jobb visar den amerikanska ekonomin att den kan återta och nyskapa de jobb den förlorar. Och den kinesiska ekonomin växer snabbt, liksom den indiska. Det är den europeiska som har problem att komma igen efter krisen, ett skäl är förutsättningarna för företagande, ett annat är de stora underskotten och växande skuldbördor. Vi har inte som USA dynamiken att snabbt kunna växa.

Sverige tillhör de länder som har bäst förutsättningar att växa. Men om inte alltför mycket av arbetslösheten ska bli kvar när krisen har lagt sig måste vi få en politik efter valet som ger fler och växande företag. Rörligare arbetsmarknad, lägre skatter på investeringar och jobb och fortsatt stabila offentliga finanser.

Det handlar inte om teorier eller allmänt tyckande utan om hur det ska gå för Sverige och för alla oss som bor här. Om unga ska få jobb, om de som förlorat jobben ska få ett nytt tillbaka, om familjer ska klara sin egen trygghet, och vi ska kunna välja i vår egen vardag. Några dagars ledighet i samband med påsken ger perspektiv på det som politiken handlar om. Inte så mycket debatt och tyckande utan om vägval som gör skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar