27 april 2010

Varning för MP och vänsterns linje

Det blir kanske lite mycket om Miljöpartiet här men det verkar å andra sidan som om de rödgröna är beroende av att det finns ett parti som kan leva i skuggan av de två andras misslyckanden. Just nu verkar det som om Miljöpartiet får ökat stöd just för att man inte är som socialdemokraterna och inte som vänsterpartiet. Det är lätt att glömma att Miljöpartiet är som Miljöpartiet och det är illa nog.

I går skrev jag om att de nu bestämt sig vilja straffa stockholmarna för att de är stockholmare och storstadsbor. Det vill de göra genom att höja skatterna på boende och återinföra förmögenhetsskatten och det slår hårdast där vi har de högsta bokostnaderna, och genom att höja skatterna på arbete. Så hoppas de stoppa jobben och tillväxten som skiljer storstadsområden från de delar av Sverige där det saknas jobb och tillväxt.

Men det räcker inte. De vill också att vi ska vila Sverige ut ur krisen. Det är inget fel på att vi kan ta ledigt och att vi kan välja att ta ut mer fritid. Men Miljöpartiet vill att vi ska ha mer av betald ledighet och fritid, som ska betalas av dem som inte är lediga. Det vill säga de som arbetar ska betala dem som inte arbetar. Friår ska alla ha. Vi ska ha 30 timmars arbetsvecka och pensionsålder från 60. Och de som inte arbetar ska kunna få medborgarlön. Ett samhälle som låter de arbetande betala dem som vill vara lediga kommer inte få fler som jobbar. Kineserna är nog förskräckta inför den möjliga konkurrensen från vilande svenskar. Men de som bör vara mest rädda är pensionärer, sjuka och barn. Det är alla de, som kommer drabbas mest när vilolinjen ska ersätta arbetslinjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar