2 april 2010

Vem vill ha vänstern?

Påsken - och för mig Båstad, en välbehövlig paus inför våren och valrörelsen. Snart är det dags för de rödgröna att presentera sin gemensamma politik, den har de inte kunnat redovisa tidigare konstigt nog, bara att de vill regera och att vänsterpartiet ska in i regeringen.

Men nu kommer de inte undan att tala om hur deras budget ska se ut. Det kommer att handla om skattehöjningar för inkomster, höjda fastighetsskatter, bort med avdrag för hushållstjänster och höjd skatt för bilåkande. I de rödgrönas Sverige blir det mindre pengar efter skatten för vanliga inkomsttagare, svårare att få råd med bilen, dyrare boende och svårare att förena jobb med familj. Men det offentliga får däremot bestämma desto mer över människors liv.

Här nere finns många driftiga småföretagare - jag träffade två av dem idag som båda kan vittna om de positiva förändringar Alliansregeringen fört med sig. Både för dem som företagare och familjeförsörjare. Vi var överens om att Mona Sahlin inte skulle bli statsminister i höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar