17 juni 2010

Jag röstar Ja idag!

Kärnkraftsmotståndare står utanför Riksdagen idag och säger - var modig - stå på dig rösta nej. Men jag vill inte rösta nej – det har aldrig varit ett alternativ för mig.

Alliansregeringen har mer än någon annan regering styrt sitt arbete mot minskade utsläpp under mandatperioden. Vindkraftsproduktionen har ökat med 26% - det är en tredubbling mot tidigare. Stora satsningar har också gjorts på energieffektiviseringar och energiforskningen har fått höjda anslag. Idag kommer 40% av elproduktionen från förnybar energi resterande delen och alltså en majoritet av produktionen kommer från Kärnkraft. Vilket vår industri liksom hushållen är helt beroende av. Kärnkraften uppfyller ett av de viktigaste krav som ställs på dagens energikällor att de innehåller låga utsläpp av växthusgaser.

Beslutet idag handlar inte om att bygga fler kärnkraftverk vilket man kan tro om man lyssnar till oppositionen. Beslutet ger möjlighet att byta ut gamla reaktorer mot nya men innebär också att ett ökat ansvar läggs på bolagen och tuffa krav på finansiering i händelse av en olycka. Statens återkravsrätt blir också obegränsad gentemot anläggningshavarna.

Vad det nu handlar om är att säkra att vi har en elproduktion som på en gång bidrar till svensk energiförsörjning, minskar co2 utsläpp och tryggar svenska jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar