13 juni 2010

Mer frihet och förändring.

Tänker man efter så är det mycket som har hänt de senaste fyra åren. Skatterna har sänkts mer än i något annat land. Men det är inte den stora förändringen. Det stora är att fler svenskar än någonsin har fått en ökad ekonomisk trygghet, mer trygghet genom sänkta skatter än någonsin höjda bidrag har gett. För tryggheten sitter inte i bidragsberoendet utan att vi kan behålla mer av den inkomst vi tjänar och stå på egna ben. Då blir bidragsberoendet mindre samtidigt som förutsättningarna att ge stöd till dem som verkligen behöver det ökar.

- Fler poliser. - En inriktning av försvaret som innebär att vi ska kunna både försvara Sverige och bidra till internationella insatser. - Ökad valfrihet i vården.

Fortfarande tycker socialdemokrater det är hemskt att människor själva kan få välja vård, det som borde vara det naturliga. Och de tycker det är lika hemskt som att vi nu kan handla läkemedel när vi behöver dem, och inte bara när monopolet hade öppet. Och så har vi gått igenom en av de största ekonomiska kriserna med stabila offentliga finanser.

De rödgröna vill stänga de nya Apoteken, höja bidragen och sänka hushållens egen ekonomi. Strama upp så patienter får bestämma mindre över sin vård. Styra över hur familjerna ska ta hand om sig och sina barn. Öka utgifterna mitt i krisen och ännu mer sedan.

Sverige behöver mer frihet och förändring. Inte mindre. Vi är mitt uppe i en förändring som ger människor mer makt över sina liv. Den vill jag ska fortsätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar