8 juni 2010

Ohly vill ha högre skatt på företagare- lägre på fotbollsspelare!

Lars Ohly vill ha högre skatt på företagare och lägre skatt på fotbollsspelare. Det utvecklar han i en intervju i Dagens Nyheter i dag. Det är för lätt att bli rik på att driva företag säger han, förmodligen menar han några av dem som lyckas och glömmer alla dem som sliter för att skapa jobb och tillväxt. Men fotbollsspelare behövs i Sverige, så därför vill Ohly sänka skatten för fotbollseliten, om han blir finansminister som han uttrycker det. Annars får någon annan göra det, menar han.

Alltså, vi ska slå vakt om fotbollen och motverka företagandet. I Argentina har man många fotbollsspelare men jag är inte säker på att man inte hellre ville ha ännu fler företagare. Ohly verkar tro att välfärden skapas på fotbollsplanen.

Vill man ha en skattepolitik som gynnar elitfotboll framför företagande och nya jobb kan man gärna rösta på de rödgröna, så får man Ohly som finansminister.

Men det blir inte mycket pengar till välfärd eftersom fotbollsspelarna inte ska betala så mycket skatt. Och de som jobbar ska jobba mindre. Och de som skapar jobb ska betala mer. Det är en rödgrön röra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar