7 juni 2010

Oppositionen är ett varnande exempel

De rödgrönas alternativ visade sig inte vara så mycket till ett alternativ. Oavsett hur vi ser på de opinionssiffror som presenterades i förra veckan så är det uppenbart att oppositionens alternativ inte har övertygat väljarna. Därför blir det lite roligt att höra Mona Sahlin säga att hon nu ska sätta full fart men frågan är mot vad eller för vad?

Ska hon agera ännu mer för att visa att man vill höja skatterna? Eller ska man ännu hårdare driva kravet på att Sverige ska kräva att amerikanska baser världen över ska dras hem? Eller ska man öka takten i kraven på att nedrusta försvaret, eller kanske vara ännu tydligare i sin otydlighet kring Afghanistan? Ska man ännu hårdare förklara att alliansregeringen har spelat bort statsfinanserna och underminerat Sveriges ekonomi och samtidigt hävda att Spanien gjort rätt som ökat sina utgifter, som man tyckte för bara ett år sedan?

Eller ska hon öka takten när Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill styra och ställa mer? Kanske kunde hon öka takten när det gäller att ge besked om vilka statsrådsposter hon tänker ge till Vänsterpartiet och Miljöpartiet? Det vore bra för alla att få besked om hur mycket de kommer att styra en rödgrön regering, om olyckan är framme. För hur bra opinionssiffrorna än ser ut vet vi inte hur det går förrän valnatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar