22 juni 2010

Vad kan danderydsborna förvänta sig om oppositionen vinner höstens val?

Publicerat i Mitti Danderys 2010-06-22

Knappt hundra dagar återstår till höstens val, och först nu börjar vänsterpartierna ge svar på hur de vill se Danderyd i framtiden. Oppositionen visar sig från sin tydliga storstadsfientliga sida, och straffpolitik utlovas Danderydsborna.

Socialdemokraternas Thomas Östros har sagt att den rödgröna politiken är ”positiv för just stockholmare ”. I ett slag hoppas han att danderydsborna blundar för verkligheten – att en rödgrön politik drabbar storstadsborna hårt och Danderyd hårdast.
För vad kan vi Danderydsbor vänta oss vid en rödgrön valseger? Är det bättre tillväxt, sänkta skatter och fler jobb i Danderyd som väntar - eller en storstadsfientlig politik som är på tapeten? Vad tror du?
Till en början blir det i vänsterpartiernas Danderyd återinförd fastighetsskatt – på alla villor med taxeringsvärde över 4,5 miljoner. För många Danderydsbor, inte minst för pensionärerna, blir det en smäll som kan vara svår att ta. Hälften av alla villaägare i Danderyd får med en rödgrön politik återinförd fastighetsskatt. I vänsterns Danderyd ska det aldrig få löna sig att äga sin bostad. Miljöpartiet föreslår att husägarna ska ta lån på eller sälja sina bostäder – för att betala fastighetsskatten. Sedan läggs förmögenhetskatten ovanpå fastighetsskatten – ett direkt straff på hårt arbete, drivkraft och entreprenörsanda. Sen får vi naturligtvis inte glömma att även RUT ska tas bort - trots att det i fjol användes av så många som 1500 hushåll i Danderyd och bidrog till nya jobb.
Vänsterpartierna vill även ställa förbifarten mot utbyggt kollektivtrafik och höja trängselskatterna, bensinpriserna, samt införa extra p-avgifter och färre körfält.
Alternativet med alliansen är en redan avskaffad fastighets- och förmögenhetskatt, sänkta skatter för alla, bibehållna RUT- och ROT-avdrag, en bättre kollektivtrafik och en start för Förbifart Stockholm.
Hösten val är ett vägval för Danderydsborna.
Isabella Jernbeck (M)
Riksdagsledamot, Stockholms Län.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar