2 juli 2010

Inga besked från vänstern skapar osäkerhet för svensk trupp

I söndags dog fyra norska soldater i samband en hemmatillverkad vägbomb. Det visar de risker som är förenat med det uppdrag som svenska soldater delar med de norska. Det visar också hur personliga tragedier följer försvaret av säkerhet och demokrati. Och det handlar inte bara om afghanernas demokrati och säkerhet utan vår gemensamma, mot terror och den instabilitet som följer när totalitära grupper vinner framgång. Då stannar det inte vid Afghanistan.

Men det som hände sätter också ökat fokus på talibanernas strategi. De riktar sig mot enskilda länders trupper för att försöka få till stånd fler länder som drar sig tillbaka. Ju svagare regering i denna fråga, desto större tryck på landets soldater.

När de rödgröna efter ett år ännu inte har kunnat tala om hur de tänker göra skapar de osäkerhet kring den svenska närvaron och vår syn på uppdraget. Det riskerar att öka trycket på svenska soldater. Inte på grund av situationen där, det är hårt nog ändå, utan på grund av situationen här hemma med ett regeringsalternativ som tydligt och klart säger att de inte vet vad de vill med försvaret av säkerhet och demokrati.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar