6 juli 2010

Skattehöjar och utgiftsökarpartiet i visby

Några soliga dagar i Visby under Almedalsveckan visar inte bara hur många aktörer som det moderna politiska samhället har utan också vad politiska partier prioriterar när de själva får sätta agendan. För oss moderater gäller att värna om sänkta skatter, Europas mest stabila offentliga finanser och jobben.

Vänstern, som på något sätt dominerar de rödgrönas agenda, vill vara välfärdspartiet med stort v. Det är i alla fall deras budskap från Visby. Men det vänstern vill har inget med välfärd att göra, bara med höjda skatter och större underskott, och det gynnar inte någon, allra minst människors välfärd.

Det finns i själva verket inget parti som är mindre välfärdsparti än Vänsterpartiet som vill att staten och inte människorna ska styra över välfärden. Det blir inte mer välfärd bara för att man höjer skatterna och ökar statens utgifter. Däremot blir det så att staten styr mer över människornas välfärd. Och det gör inte välfärden större för den enskilda människan.

Tvärtom urholkar Ohly och de rödgröna människors egen välfärd genom att ta pengar från den egna tryggheten till stora statliga program som de rödgröna ska använda för att styra över människors välfärd.

Skattehöjarpartiet. Utgiftsökarpartiet. Statspartiet. Anti-människors eget valpartiet. Alla namnen fungerar men inte Välfärdspartiet. Inte ens när solen lyser på Ohly över Visby ringmur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar