21 juli 2010

Vad är det de rödgröna inte gillar med RUT?

Minst två av tre anställda inom hushållsnära tjänster kommer från arbetslöshet. Verksamheten har en explosiv utveckling. Det är framförallt personer som annars hade haft svårt att komma in på arbetsmarknaden som får jobb genom RUT.

Det är mer än 240 000 hushåll som får sin vardag lättare genom RUT-tjänster och mer än 11 000 personer som har ett jobb. Om utvecklingen fortsätter i samma takt handlar det snart om en halv miljon hushåll som använder RUT. Det är ett framsteg för alla familjer som vill ha det lättare att förena arbete med vardagens slit i hemmet, som vill hinna få mer tid med barnen istället för med städningen och det är en av de största framgångarna i kampen mot svarta jobb.

De som arbetar inom RUT betalar skatt vilket gör att skatteintäkterna blir större genom avdraget istället för att sjunka. Bra för familjer, bra för barnen, bra för lika möjligeter inom yrkeslivet och bra för Skatteverket och för arbetslösa. Men reformen har tydligen ett fel enligt vänsterpartierna. De rödgröna ogillar att människor själva kan styra över sin vardag på det här viset. Därför vill de avskaffa den även om det drabbar familjer, barn, jämställdhet, nya jobb och skatteintäkter. De vill hellre kontrollera och styra än att öppna upp och skapa frihet. Det finns inget mer gammalmodigt än de rödgröna. De vill tillbaka till 1970-talet då offentlig sektor bestämde över familjer och barn. Sverige behöver en regering som alliansen som lever i det decennium som har börjat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar