24 september 2010

Sätt inte SD i centrum

Det gamla vanliga uttrycket att varje röst betyder något har i år visat sig vara sannare än någonsin. Samtidigt gör valsystemet att Alliansens röster inte räcker för att nå en egen majoritet.

I det läget vi nu har med en tydlig förlust för de rödgröna och en allians som har stärkts, borde det vara en självklarhet at de rödgrönas företrädare erkände sin förkust och klargjorde att de inte tänkte låta Sverigedemokraterna utöva inflytande.

Istället diskuteras nu de politiska villkoren för att göra detta. Därmed sätter de Svergedemokraterna i centrum istället för att sätta dem åt sidan.

Den enklaste exemplet på det handlar om Afghanistanstyrkan. Sverigedemokraterna vill liksom Ohly ta hem den omedelbart.
Socialdemokraterna har då tre alternativ: Antingen röstar man som man gjort tidigare innan man kom överens med Ohly. Eller så avstår man för att inte ge SD inflytande över Sveriges internationella engagemang med hänvisning att Alliansen vann valet och är större än de rödgröna.
Eller så röstar man tillsammans med Sverigedemokraterna och låter dem vara den avgörande rösten för att Sverige ska lämna det Afghanska folket åt odemokratiska krafter och styre genom terror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar