10 november 2010

Krav på avgångar inom S

Allt fler inom socialdemokratin tycker nu att partiledningen bör avgå. Det får vara en sak för socialdemokraterna. De är i vilket fall som helst bäst i opposition. Men jag kan inte låta bli att undra varför de till för bara några månader sedan ville ha Mona Sahlin som statsminister och Thomas Östros som finansminister och nu inte ens vill ha dem i partiledningen.

Politiken var och är ju densamma, och redan då visste vi att den politik som s ville föra skulle leda Sverige in i just de problem som vi till skillnad från andra har lyckats undvika. När jag just nu skriver ett ordförandebrev till moderaterna i Danderyd kan jag inte låta bli att peka på att den socialdemokratiska politiken ledde länder som Portugal, Spanien och Storbritannien rakt in i de djupaste problem av växande skulder, högre skuldräntor och bristande förtroende. Allt detta drabbar tillväxt och nya jobb. Det var uppenbart före valet, även för socialdemokratins medlemmar.

Men det är kanske för mycket begärt att även medlemmarna ska avgå. Det vore däremot bra om socialdemokraterna lär sig av att man var beredd att föra Sverige in i den budgetkris alliansen har lyckats undvika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar