8 juni 2011

Även en snuvig socialdemokrat har fått det bättre!

Intressant debatt i kammaren idag angående Apoteksavregleringen. Succén är tydlig med över 200 nya apotek, förbättrade öppettider, ökat serviceutbud mm. Enligt kundundersökningar är 97% svenska folket mycket nöjd med den ökade tillgängligheten.

Vänsteroppositionen beskrev en annan bild helt utan verklighetsförankring där sossarna idag pratade om det "Vansinniga föslaget att slå sönder Apoteken". Miljöpartisterna som "Aldrig var positiva till en avreglering och inte är det nu heller" samt V,s respresentant som stämde in i all klagan som de andra två partierna hade!!
Man undrar om de besökt några apotek de sista åren...

Av vänsterpartiernas skrämselpropaganda och försvaret av det statliga monopolet blev som bekant effekten det motsatta. Mina befogade frågor till dem är : Förstördes välfärden av att sjuka barn nu kan få sin medicin och huvudvärkstabletter även efter klockan 6 på vardagar? Drabbades sjuka av att det finns ett apotek på orten där man bor och inte i grannkommunen? Blev sjukvården sämre för att det blev lättare att få mediciner när man behöver dem? Förstördes folkhälsan av att man kan köpa nicotinmedel på samma ställe man kan köpa cigaretter?

Vi är nämligen alla vinnare på en avrelgering. Även en snuvig socialdemokrat har fått de bättre i alliansens Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar