22 juni 2011

För S är mer pengar i plånboken en börda!

Idag slutdebatt i riksdagen med godkännande av de ekonomiska riktlinjerna och ramverk för budgetpolitiken. Det är skillnad hur vi har det i Sverige mot i Grekland där demonstrationer utanför parlamentet kräver regeringens avgång och där söndernötta statsfinanser skapat kaos och en ekonomisk katastrof, här i Sverige har tydliga regler och återhållsamhet skapat en växande ekonomi och fler jobb.

Intressant att i debatten höra S ekonomiska talesperson Tommy Waidelich uppmana Anders Borg att inte lägga en extra börda på medborgarna. Han syftar då på det 5,e jobbskatteavdraget - När blev sänkt skatt och större ekonmiskt utrymme för familjer en börda?

Mycket behöver göras för att vi inte bara ska få fler att vilja jobba utan också få mer jobb att söka. Det är därför det är viktigt att vi även öppnar upp för värnskattens avskaffande. Att avskaffa den är viktigt för företagande och för att Sverige ska kunna leda attrahera mer forskning och mer kunskap och innovationer. Vi har inte råd med en särskild skatt på kunskap och företagsamhet. De svenska statsfinanserna har utrymme för att avskaffa den skatt som ger fyra miljarder men som motverkar tillväxt. Det gör det faktiskt lättare att fortsätta med nya jobbskatteavdrag. Desto starkare tillväxt desto större möjligheter att fortsätta sänka skatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar