5 september 2011

Sänkt krogmoms ger jobb

Publicerat i helsingborgs Dagblad 2011-09-05

Debatt. Idag har 593 000 unga sysselsättning, det är 28 000 fler ungdomar som på ett år går till jobbet. En ökning med hela 4,9 procent på ett år är ett tydligt tecken på att regeringens riktade satsningar för att minska arbetslösheten hos ungdomar fungerar.

En viktig faktor till att 28 000 fler ungdomar går till jobbet idag är bland annat halveringen av arbetsgivaravgiften för arbetsgivare som anställer ungdomar under 26 år.

Alliansens arbetslinje är viktig och i tider där vi skakas av ekonomisk oro är det än viktigare att satsa på jobb för ungdomar då de i sådana tider drabbas värre än andra åldersgrupper.

Regeringen tänker nu sänka restaurangmomsen för att skapa fler arbetstillfällen, fler arbetstillfällen för ungdomar.

Att stimulera hotell- och restaurangbranschen till att skapa fler arbetstillfällen är otroligt viktigt för ungdomars chanser till jobb.Trots att Socialdemokraterna gicktill val på att sänka restaurangmomsen så har Håkan Juholt nu sågat förslaget och sviker alltså sitt vallöfte och ungdomarna.

Nästan 58 procent av alla anställda inom hotell- och restaurangbranschen är nämligen ungdomar och det är inom denna bransch där de flesta ungdomar får sitt allra första jobb, ett första jobb som är så viktigt och ger ett inträde till arbetsmarknaden.

Sänkt restaurangmoms är en viktig satsning för att ungdomar ska komma in på arbetsmarknaden.

Regeringens politik skapar arbetstillfällen, det blir det billigare att anställa och lönsammare att arbeta.

Isabella Jernbeck (M)

Riksdagsledamot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar