11 oktober 2011

Heja McDonalds!

Besökt McDonalds idag. Bra arbetsgivare som ger många ungdomar chans till ett första jobb med stora möjligheter till fortsatt utveckling. Ledarskapsutveckling erbjuds inom företaget, 1000 personer genomgår den årligen.
När regeringen halverade arbetsgivaravgiften för ungdomar under 26 år anställde McDonalds fler ungdomar och skapade alltså fler arbetstillfällen. Idag säger man att den halverade restaurangmomsen kommer innebära fler anställda och lägre priser!

2 kommentarer:

  1. Pay back time..De får vad de betalar för. Ni får partbidrag och de ger lite jobb men en jättevinst i stället. Mc räknas som en av de sämsta arbetsgivare som finns. De utnyttjar ungdomarna och de tvingas arbeta gratis. De tvingas att stämpla ut och sedan jobba klart osv.
    Fast i den moderata världen är ju det paradiset....Har du tänkt på hur många Granna som kunnat stanna istället för att överklassen skall få äta billigt....

    SvaraRadera
  2. Ett litet utkast från wikipedia:
    I programmet Dokument inifrån 2010 med rubriken ”McFusk & Co” visas hur maten hålls varm i upp till två timmar, personal tvingas stämpla ut när kundflödet är litet men är tvungna att stanna kvar tills kundflödet ökar och då stämpla in igen, arbetstid och övertid tas bort i efterhand av chefer. Personal som har smittsamma sjukdomar som till exempel svinkoppor beordras att jobba även vid till exempel feber eller uppkastning, produkter märks med nytt datum när den förra datummärkningen passerat.

    Att lägre priser även skulle vara något positivt är jag kluven till, vi borde vidta fler åtgärder för att folk ska äta mindre på McDonalds, inte uppmuntra dom till det. Överkonsumering av McDonalds mat är knappast något jag anser är önskvärt för det svenska folket, eller folk från vilket land som helst för den delen.

    isabella, kommer den ekonomiska vinsten alltid före dina mänskliga värderingar?

    SvaraRadera