27 oktober 2011

Hur många vill S göra arbetslösa?

Många har de senaste veckorna glömt att socialdemokraterna är ett politiskt parti, inte bara Juholt med olika uppfattningar om det mesta. Och det politiska partiet bör ställas till svars för sin politik. De vill halvera RUT och ROT avdragen och eftersom de är emot att människor använder hushållshjälp ska endast barnfamiljer och äldre få tillgång till avdraget.

Men det är nu dags att lyfta fram mer vilken förändring när det gäller jobb och trygghet som RUT och ROT har inneburit. Idag vet man att ungefär 24.000 nya jobb skapats tack vare denna reform.Det vore bra för debattens skull med siffror om hur många som kommer att ha fått jobb tack vare RUT och ROT. Det borde kunna vara en uppgift som Skatteverket skulle kunna analysera. Hur många kommer med nuvarande ökningstakt vara anställda till 2014, då S kan komma till makten och börja göra människor arbetslösa.

 

7 kommentarer:

  1. Inom Rut-sektorn arbetar cirka 12000 personer och av dem är det minst 60% från Polen och andra länder. Innan Rut- avdraget dvs tjänstehjonsavdrag så arbetade minst 4500 personer i den sektorn. Skulle man riktat pengarna mot behövande istället för betalande så skulle det skapat minst 30 000 jobb enligt regerinegns egna utredare. Vi har altså subventionerat en redan fungerande sektor istället för att stötta dem som behöver. Man måste inse att Moderaterna är ett parti för betalande så det är inte ett problem.
    Rut riktar sig till samhällets rika som skall subventioneras och använda samhällets fattiga för att dessa skall bli tjänstehjon. Detta var det som samhället i övrigt kämpade emot vid förra sekelskiftet och bland annat införde kvinnlig rösträtt, det som moderaterna då stred emot och idag säger sig ha stridit för.
    Vi har massarbetslöshet i landet och Fas-3 är sveriges största arbetsgivare. en verksamhet där bland annat Fredrik Rs gode vän i sundsvall tjänar miljoner varje år på att förvara personer och få betalt för det. Bidragsberoendet ökar enormt i sverige. Så faran är inte sossarna utan Nya Moderaterna.

    SvaraRadera
  2. Jag förundras en aning av din definition av ordet "människa", då denna text klart och tydligt konstaterar att äldre och barnfamiljer inte klassas som just människor.

    SvaraRadera
  3. Tycker det är nedvärderande att kalla människor som utför ett bra arbete för tjänstehjon. Det är många som tack vare RUT och ROT avdragen fått ett arbete , många som gått från att arbeta svart till vitt. Förstår inte heller varför arbete med att städa hemma är så laddat - jag antar att alla förväntar sig att det ska vara städat på hotellrummet när man checkar in och att man ska slippa städa när man lämnar rummet igen. Man hör knappast någon klaga på att det städas där eller på alla arbetsplatser och skolor heller.
    2010 var det 880.000 personer i Sverige som använde något av dessa avdrag. Det ser jag som att det är en uppskattad reform.

    SvaraRadera
  4. Varför måste folk ha städhjälp? Tycker du inte att det kan skicka fel signaler till barnen i familjer med städhjälp? Jämförelsen med hotell och andra liknande instanser förstår jag inte, jag menar du vänder väll inte i dörren hos din kompis om det ligger 6 godispapper i hallen och en tröja i köket?

    SvaraRadera
  5. Om du brann av iver att hjälpa behövande skulle ni satsat pengarna på välfärdstjänster osv. Detta är ett bidrag till de rika, vilket i och för sig är eran målgrupp, på bekostnad av de svaga. När man som jag känner folk som haft just dessa tjänster förr och erat system är exakt detsamma inser man snabbt att detta aldrig skall återinföras. Vartifrån fick du att det nedvärderades något. Det handlar ju om att du och dina partikamrater satsar pengarna på att de rika skall få städhjälp hemma eller hur. Sedan låtsas ni som att det är en satsning på de svaga. Det är den rika delen som nyttjar detta maximalt och den fattiga som ni låtsas värna minimalt. Satsa pengarna på hemtjänsten. Låt enbart barnfamiljer och pensionärer använda det samt inkomstbegränsa...Fast då var det ju inte intressant längre eller hur. Adeln förväntar sig payback på sina partibidrag..

    SvaraRadera
  6. Jag tror att hon menar så här Pära. I alliansens värld måste du jobba så mycket för att överleva så att ditt hem blir som ett hotellrum. Du kommer hem vid 23 tiden. Husan har lagt barnen och du sover några timmar. Äter frukost som husan från Polen ställt fram och är åter på jobbet vid 5 tiden. Därav jämför hon med hotell...

    SvaraRadera
  7. Folk behöver städhjälp för att vi blir drivna att arbeta tills vi stupar.

    SvaraRadera