7 november 2011

Låga siffror för S

Socialdemokraterna når rekordlåga siffror och Aftonbladets kommentator Lena Melin skriver att felet inte är Juholts. Det är nog sant. Han har säkerligen inte hjälpt upp socialdemokratin med sina olika utspel men hade socialdemokraterna haft ett tydligt budskap och en tydlig roll hade det visserligen påverkat men inte slagit så hårt som opinionen nu gör mot partiet.

Och skälet är att det inte finns något budskap från socialdemokraterna som är trovärdigt. Recepten för att bekämpa arbetslösheten är gammaldags och saknar trovärdighet. Skattefrågorna är för ett skattehöjarparti så svåra att de själva inte vet vad de ska tycka. Och så kokar allt ner till att de vill göra som på 1970-talet och hindra alternativ inom välfärden. Ja, Juholt är ett problem, men han är det nog för att han är så bunden vid en gammal socialdemokratisk agenda, mer än något annat.

3 kommentarer:

  1. Hur upplever du erat recept att bota arbetslösheten. Den blev fördubblad och socialbidragen ökar. Vari ligger framgången där menar du....

    SvaraRadera
  2. Nu tycker jag att vi har ett facit på vilken politik och vilka reformer som ger bäst reslutat. Det är bara och titta på flera av länderna i Europa som under åren genomfört de som S propagerar för - de har nu stora problem och måste strama åt sina ekonomier. Medan Sverige med Europas starkaste finanser har ett reformutrymme i budgeten - detta i en tid av finansiell kris och stor oro i världen. Sedan är det också så att trots konjunkturnedgångaen har Sverige fler antal sysselsatta idag än 2006.

    SvaraRadera
  3. Vi har massarbetslöshet i landet och den har fördubblats under er regim. Att det är fler sysselsatta beror ju inte på era insatser utan på at det är fler i landet helt enkelt. Bidragsberoendet har ökat och fattigdomen också. Förtidspensioneringarna ökar lavinartat. Så visst har vi fått ett facit. Att ni kunde gå in i regeringsmakten med stark ekonomi efter det att Göran Persson sanerat efter Barnsoldat Calles regim är knappast er förtjänst. Faktum är ju att ni inte gjort någonting. ...

    SvaraRadera