11 december 2011

Oärlig Putin

I Ryssland ger Putin omvärlden, från USA´s utrikesminister Clinton till svenska diplomater, skulden för protester mot valresultatet och det fusk så många är övertygade om. I ett sådant samhällsklimat finns ingen vilja att komma tillrätta med valfusket, även om ryske presidenten Medvedev har sagt att det ska undersökas.

En regim som fuskar mot sina medborgare fuskar även mot sina grannar för att uppnå sina maksyften. Det kan vara värt att komma ihåg när man i Ryssland demonstrerar mot valfusket och demonstrationerna bara avfärdas som utländsk uppvigling. Regimen Putin är inte ärligare mot sin omvärld än mot sina undersåtar. Svensk och europeisk säkerhetspolitik bär ta fasta på det.

1 kommentar:

  1. Nu talár du om moderaterna igen. Riksdagen tar beslut och den mörkblå alliansen finner sig inte i det. Massarbetslöshet i landet och Kung Fredrik skyller på sossarna. Calle barnsoldat skyller på sossarna. Socialministern stjäl bostad från hemlösa. Carema köper politiska tjänster av moderaterna. Svensk politik ligger numera på Tradera och den som sätter in störst summa på moderaternas konto får sitt beslut fattat...Men varför kallar du Fredrik för Putin...

    SvaraRadera