8 januari 2012

Fler jobb bäst för att motverka klyftor

Aftonbladet skriver om ökade klyftor och glömmer att den klyfta som är mer avgörande än något annat är arbetslösheten. Där socialdemokrater misslyckades med att pressa ner den under högkonjunktur har alliansen lyckats pressa upp sysselsättningen under en historisk kris. Det understryker hur viktigt det är med att skapa fler förutsättningar för jobb och sysselsättning. Det gäller ökade investeringar i företag, bättre villkor för företagande och fler nya företag. För varje nytt jobb skapar vi nya möjligheter för enskilda människor.

Men för Aftonbladet är företagande något man ska misstänkliggöra och sätta på plats. Aftonbladet vill gärna ha klyftor men det ska vara socialismens klyftor, skapade av bidragsberoende. Linjen att prioritera jobben ligger inte för Aftonbladet. Det är för dem fel sätt att få bort klyftorna och då behåller man hellre klyftorna men med mer bidrag även om de cementerar klyftorna mellan dem som har jobb och dem som inte har.

2 kommentarer:

  1. Hej Isabella!

    Håller med om att det var en hel del misslyckanden under Socialdemokraternas tid vid makten. Men, Moderaterna skall vara "ödmjuka" och vakta sin tunga. Det här med att använda ordet "sysselsättning" skall man vara väldigt försiktig med enligt mig. Detta därför att ordet "sysselsättning" kan betyda allt mellan himmel och jord. Det behöver inte ens ha något med jobb och arbetsmarknad att göra.
    Sysselsättning kan betyda att man gömmer undan, förnedrar och bestraffar människor som har blivit "ofrivilligt" arbetslösa och "ofrivilligt" långtidsarbetslösa. Om man vill vara "hederlig", vilket jag verkar vara den "enda" som vill så skall man bara använda ordet "jobb". För, ord som "sysselsättning" är så vilseledande och kan innehålla vad som helst som inte är "relevant" utifrån den enskilda individens utbildning, kompetens och erfarenheter. En person som söker jobb vill ha ett riktigt jobb med en riktig lön/kollektivavtalsenlig lön och inte gömmas och förnedras i straffläger typ PYSSELSÄTTNING i FAS 3. Den som har och är ansvarsfull och som tagit ansvar för sin egen utbildning och kompetens utveckling och som samtidigt sökt/söker jobb runt om i vårt avlånga land, skall inte "bestraffas" med PYSSELSÄTTNING därför att arbetsgivarna inte vill "anställa". Straffa arbetsgivarna istället för individen. Annars kommer Sverige att bli ett land där vi tillslut bara står med "lost generations" eller att framtiden dvs alla barn och ungdomar utvandrar/emigrerar redan när de är små, för de vill inte leva i ett land där de blir mobbade och trakasserade av "överheten". Jag vet av egen erfarenhet hur det är att bli behandlad som skit av allt och alla här hemma i Sverige, trots att jag började söka jobb från dag 1 som student och har kämpat hårdare än någon annan svensk genom tiderna. Men, det har jag inte haft något för. Sverige behöver en Kanadensisk politik och en Kanadensisk modell istället för den icke-fungerande "svenska modellen".

    SvaraRadera
  2. Ja du Isabella, man ska akta sig för att kasta sten när man sitter i glashus. Jag håller med dig om att klyftorna blir enorma i och med att vi har så hög Arbetslöshet. Men det är skillnad på arbete och sysselsättning. Jag antar att när du säger att alliansen har lyckats pressa upp sysselsättningen så menar du Fas 3, eller? För ARBETEN har ni ju inte lyckats skaffa fram, tvärtom. Men som sagt, pratar man om SYSSELSÄTTNING, då har ni ju lyckats och då gör du rätt i att klappa dig för bröstet. Fas 3 är verkligen ett sätt att ÖKA klyftorna mellan de som har arbete och de som har sysselsättning. Som Fas3:are sysselsätts jag för under 50 kr/timman och utför samma arbete som den som sitter bredvid mig. Skillnaden är att han tjänar minst 3 ggr så mycket. Han har semester, det har inte jag. Han har semesterersättning, det har inte jag. Han har jobbskatteavdrag, det har inte jag. Han får pensionspoäng, det får inte jag. Han är duktig och gör en samhällelig nytta. Jag är (enligt er arbetsmarknadsminister) lat och vill bara leva på bidrag. Jag är socialt inkompetent och måste lära mig att gå upp ur sängen på morgonen, passa tider och lära mig fika tillsammans med andra.

    Så ni ger 5000 kr/ månad, skattefritt, till den företagare som förbarmar sig över mig och låter mig arbeta gratis hos honom. BIDRAG. Det är tydligen skillnad på bidrag och bidrag. Bidrag till enskilda människor är fult, medan bidrag till företagare är bra.

    Och hur tror du människan som sysselsätts inom Fas 3 mår? Psykiskt? Men den frågan kanske du inte har ställt dig. För vi är ju inte som vanliga människor som vill jobba, eller hur?

    SvaraRadera