4 januari 2012

Politiska låsningar mot mångfald

Intressant att notera i debatten om friskolor och äldreomsorg är att få verkar bry sig om eleverna eller de äldre utan mer om sina egna gamla politiska låsningar. I dag säger socialdemokraterna att riskkapitalbolag inte ska få äga friskolor, hur man nu ska definiera riskkapitalbolag, om man inte menar alla företag som genom sitt företagande investerar kapital under risk. Men varför ska det ena eller andra typen av företag inte få driva skolor om de gör det lika bra eller bättre än de kommunala skolorna? Och varför är det inte ett större problem med de väldigt många fler kommunala skolorna där en allt för stor andel inte håller måttet?

Och vad skulle det vara för fel med privata ägare till äldreomsorg om den lever upp till kraven som vi ställer, eller till och med är bättre?

Socialdemokraterna är mycket mer mot privata alternativ än de många människor som är beroende av kvaliteten i skola och omsorg. Det är mångfalden de är emot. Så länge det är kommunalt får kvaliteten vara som den blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar