20 juni 2012

Ett europa i kris behöver en tydlig arbetslinje

Stora delar av Europa befinner sig i en djup och svår ekonomisk kris med en tillväxt som faller med 0,3% .  Med stora underskott som gjort krisen än större i en svår tid. Sverige är i Europa unikt och behöver ej strama åt eller införa ytterligare beskattning. Den borgerliga regeringen har fört en politik för uthålliga offentliga finanser som gjort att vi behållit vår konkurrenskraft.
Av avgörande betydelse för Europa är nu att få till ett reformarbete som leder till tillväxt och långsiktig konkurrenskraft - ta bort hinder för entreprenörskap, minska regelbördan och stärka arbetslinjen.
Socialdemokraternas förslag till åtgärder ger motverkande effekt med omfattande skattehöjningar om 25-30 miljarder. Avtrappning av jobbskatteavdraget, minskning av RUT och ROT avdragen, höjning av restaurangmomsen och höjningar av arbetsgivaravgiften. Förslag finns också på en återreglering av arbetsmarknaden och en nedrustning av arbetslinjen till förmån för en ökning av bidragslinjen.
Lägger man även till MPoch V hittar man ytterligare skattehöjningar på 35-75 miljarder. Förslag som leder till att det blir dyrare att driva företag och skulle försämra svenska företags möjlighet att konkurrera med företag i andra länder samtidigt som kompetens skulle jagas bort från Sverige.
Det är ingen bra väg att välja i ett skuldtyngt Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar