3 juli 2012

Framtidens jobb behöver en PR-byrå

Visbyveckan domineras av de debatter som olika intresseorganisationer vill inleda men alltför lite av det som kan ge svensk ekonomi styrka inför framtiden.

Det är till exempel inte vinsterna i välfärden som hotar välfärden, utan de stora effektivitetsförlusterna, byråkratin och den bristande kvaliteten. Det är heller inte en debatt om hur Sverige såg ut för 30 år sedan som gör att vi kan möta framtiden. Dagens arbetsmarknad ser helt annorlunda ut än den som intresseorganisationerna och politiska partier talar om. Det är bristen på rörlighet som är problemet, inte att människor byter jobb och lär sig nytt.

Tänk om debatten handlade om de företag vi inte har, de jobb som skulle kunna växa fram och den välfärd som många olika alternativ kan utveckla. Problemet är att framtiden har ingen egen intresseorganisation, inte egen PR-byrå och inga journalister som kan berätta om den. Den måste skapas av enskilda människors idéer och kräver politiker som vill skapa ökad frihet istället för ökad styrning och kontroll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar