21 juli 2012

Hör upp alla väljare - detta är vad en vänsterregering innebär!

Socialdemokraternas främsta allierade är just nu de lite blåögda väljare som tror att det är löften och välvilja man röstar på istället för den politik de faktiskt driver.

Kommer socialdemokraterna till makten börjar de tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet kärnkraftsavvecklingen på nytt. Samtidigt höjer de skatterna för att finansiera höjda bidrag och ökade offentliga utgifter. Höjda arbetsgivaravgifter för unga och högre moms. De som inte tror att det spelar någon roll vem som styr i Sverige har glömt att vänsterblocket står för en annan politik med bidrag och höjda skatter. LO kommer med Karl-Petter Thorwaldsson i spetsen kräva förbud mot privat företagande inom välfärden, och har redan en stor del av partiet med sig, förutom vänsterpartiet som driver den linjen hårt. De som blundar för detta kommer bli överraskade den dag de vaknar upp med en vänsterregering i Sverige.

Det hjälper inte hur mycket Stefan Löfven säger att han tycker om näringslivet, hans parti tycker likväl inte om vare sig företagarna eller företagandet. Det är därför de nu bedriver en kampanj mot vinster i välfärden för att därmed i praktiken förbjuda företagande som ger bättre sjukvård och mångfald i äldreomsorgen. Inte minst de som är företagare har ett ansvar för att förstå vad som påverkar företagandets villkor i Sverige.

Det är okunnigheten och liknöjdheten som nu har blivit socialdemokraternas främsta tillgång. Under lång tid vann Stefan Löfven stöd i opinionen just genom att inte säga vad socialdemokraterna vill. Det är förvånande att så många glömmer att socialdemokraterna, inklusive Löfven, vill ha högre skatter, ökad offentlig styrning, höjda bidrag och en välfärd utan valfrihet. Även på sommarlov har man ett ansvar för sin egen framtid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar