30 juli 2012

Ingen tillväxt utan företagande, vinster och konkurrens

Det är allvarligt att så mycket av socialdemokratins politiska debatt nu verkar gå rakt emot de som har lett till stabilitet och tillväxt. Alla har velat ha riskkapitalister tills vi fick en svensk riskkapitalbransch. Debatten nu handlar om hur farliga och kortsiktiga de är, inte om att de faktiskt står för långsiktiga investeringar och företagande som är långsiktigt, annars har det ju inget värde.
Konkurrens och nyföretagande inom välfärden har blivit socialdemokraternas stora fiende. Ena dagen vill man förbjuda vinster, andra dagen vill man reglera företagens möjligheter att ta hem vinster och tredje dagen vill man svartmåla allt vad företagande och vinster heter inom välfärd och omsorg.
Ser vi oss runt om i Europa ser vi tydligt hur viktigt det är med just konkurrens, företagande och vinster. Det är det som saknas mer än något annat. Här i Sverige har det blivit socialdemokratins stora samhällsproblem. Det säger något om socialdemokratin och tillväxten. Ser man företagande, vinster och konkurrens som problem får man ingen tillväxt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar