27 juli 2012

Vänstern och S tillhör de 9% som är emot Rut-avdrag

Rutavdraget har stöd av 71 % av medborgarna, enligt en undersökning som SvD presenterade i går. Likväl är socialdemokratins inriktning att dra ner på det för att avveckla det, i enlighet med att man faktiskt en gång var emot att det infördes.

Det är ett avdrag som har varit kontroversiellt och som många gått emot eftersom man menat att man inte skattevägen ska göra det enklare för människor att avlöna dem som hjälper till i hemmet. Samma jobb som utförs i hotell och på restauranger utmålas av socialdemokrater som förnedrande och pigtjänster när de utförs hemma hon någon, till skillnad från de jobb som utförs åt andra i hemmet med hjälp av spik, hammare och målarpensel.

Men en mycket stor majoritet är för det, en mycket liten andel på 9% vill avveckla det. Och stödet är rätt självklart. Svarta tjänster har blivit vita och ger skatteintäkter. Många människor har fått det lättare att förena arbete med familj och många har fått jobb genom en växande tjänstesektor. Tyvärr verkar socialdemokraternas och vänsterpartiets ledningar ingå i de 9% som är emot. De är inte bara emot ett avdrag. De är emot en vardag som är lättare för tusen och åter tusen familjer. En vänsterregering gör vardagen svårare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar