18 augusti 2012

Så ska inte skattepengar användas

Mycket fokus har på den senaste tiden legat på myndigheter som vill låtsas att de är som företag. Men vare sig Tillväxtverket (som inte skapar tillväxt - det gör företagare!), eller forskningsstiftelser behöver marknadsföra sig för att få lov att dela ut pengar. Och de bör därför anpassa sin representation och marknadsföring till just det faktum att de är myndigheter.
Men debatten om representation får inte skymma det som är mycket viktigare och större, nämligen om hur pengar används för verksamheten som sådan. Dyra ballonger är illa och löjeväckande men värre är att Tillväxtverket bedrivit verksamhet som man inte kunnat följa upp. Med närmare 400 miljoner kronor till kvinnligt företagande som man inte riktigt kan följa upp är det mycket allvarligare än ballongerna. Av två skäl:
Dels är det ett oändligt mycket större belopp som skattebetalarna får stå för. Och det är en verksamhet som handlar om att stödja företagande. Om man inte vet hur det fungerar förlorar vi både pengar och framtida företagande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar