10 september 2012

Höjda bidrag och skatter hotar jobben

Det är många politiker som förväxlar politisk makt med att man själv förstår bättre. Därför vill de använda den makt de fått från medborgarna till att styra över medborgarna istället för att ge oss alla de bästa möjliga förutsättningarna att utvecklas och leva efter våra egna önskemål.
Men politiker kan sällan skapa nya jobb själva, de kan heller inte skapa ny välfärd bara för att man höjer bidrag och ökar skattetrycket, de kan inte skapa hus och bostäder och de skapar inte jämställdhet genom att kvotera.
Däremot kan vi skapa bättre förutsättningar för nya jobb genom att underlätta för företagande. Vi kan se till att vi får ökad tillväxt genom att det investeras mer och företag kan bli lönsamma och betala högre löner. Vi kan underlätta för bostadsföretag att göra det lönsamt att bygga genom att förenkla och underlätta. Och vi kan göra det möjligt för människor att styra över sin vardag så det blir lättare för dem som vill göra karriär.
Det tråkiga är att de som vill skapa jobb genom skatter hotar alla andra jobb, de som vill skapa välfärd genom bidrag undergräver konkurrenskraft och tillväxt och de som vill reglera boendet gör det svårare att bygga. Och de som vill kvotera hindrar människor att själva utveckla en jämställdhet som bygger på våra olikheter och hur vi vill leva våra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar