4 september 2012

Kvotering till bolagsstyresler - långt från vardagen

Ser att EU-kommissionen nu föreslår införande av kvoter för bolagsstyrelser med innebörden att 40% av ledamöterna ska vara kvinnor. Det är ett avsteg från den princip som präglar det europeiska samarbetet nämligen att varje medborgare ska ses som en individ och inte bedömas utifrån nationalitet, eller kön.
Nu vill EU-kommissionen inför två olika kategorier av styrelseledamöter, kvinnliga och manliga, så som det var förr i tiden. Det är en gammaldags och förlegad jämställdhetspolitik som reducerar kvinnor till att vara delar av ett kvinnligt kollektiv som får en särskild kvot. Man kan fråga sig varför kommissionen ska kvotera bara just bolagsstyrelser och på vilket sätt de tror att jämställdheten i Europa blir bättre för att fler kvinnliga styrelseproffs får fler styrelseuppdrag. Det är rätt långt från den verklighet som de flesta vanliga familjer lever under. Och det är bara om man tror att kvinnor är ett särskilt folkslag som man tror att besluten blir annorlunda genom kvotering.
Nästa steg kan ju vara att man beslutar att kvotera i kommissionen, både bland kommissionärer och medarbetare. Och sedan kan man kvotera journalister som ska rapportera nyheter. Om man tror att kvotering leder till jämställdhet finns det inget slut. Men många kommer fråga sig var friheten och tillväxtreformerna tar vägen. Vi behöver en politisk agenda som sätter friheten främst. Då säkrar vi också individernas jämställdhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar