29 oktober 2012

Socialdemokraterna driver kampanj mot kvinnor i välfärden



Publicerat i Nynäshamnsposten
2012-10-26

Socialdemokraterna tycker normalt sett att det är okej att de som bygger sjukhus, ambulanser, eller utvecklar medicin – oftast män - får tjäna på vården men inte att de – oftast kvinnor - som ser till att äldre får ett bra boende eller att sjuka får en bra omsorg.  

På samma sätt attackerar de dem som skapat skolor som uppfyller läroplanens krav till skillnad från alltför många kommunala skolor. Färska uppgifter från skolverket visar att grundskolan går sämre i kommuner där det inte finns någon konkurrens från friskolor. Trots det vill Socialdemokraterna lägga ner alla friskolor som drivs av företag samtidigt som de vill återupprätta kommunala monopol utan valfrihet för elever och föräldrar.


Företagande och vinst får för socialdemokraterna finnas inom branscher som bygger vägar. Där går det bra och där finns just många företag och företagare. Men utan möjlighet att tjäna pengar som företagare skulle företagen inte finnas. Vill man förbjuda företagande, vilket går hand i hand med ett vinstförbud, är enda alternativet att pumpa in ännu mer skattepengar i ineffektivitet.  
 

För att skapa bättre kvalitet i välfärden, högre löner och för en ökad jämställdhet måste det istället finnas möjligheter och förutsättningar till att starta och driva nya välfärdsverksamheter. Fler arbetsgivare och yrkeskategorier innebär större chanser att byta och ställa högre krav samtidigt som det främjar till företagande, nytänkande och entreprenörskap. För att möta framtidens utmaningar med en bland annat åldrande befolkning krävs entreprenörer, entusiaster och företagsamma människor som vill och kan fortsätta utveckla verksamheterna inom välfärden i Sverige.  
 

Tillsammans med reformer som underlättar för kvinnor att förena jobb, karriär med familj och vardag ökar kvinnors möjligheter på arbetsmarknaden. Regeringens införande av rut- avdraget är en sådan reform som underlättat för familjer. RUT- avdraget har förutom att underlätta vardagen för många utvecklat branscher och företag som många gånger drivs av kvinnor. Upp emot hälften av företagen som utför tjänster inom ramen för rut är sedan införandet av avdraget nya där många företag drivs av kvinnor. Även RUT- avdraget vill socialdemokraterna börja avveckla och Sommerstad (S) tycker inte heller här att det är rimligt för kvinnor att driva företag.
 

Socialdemokraterna är för ROT-avdraget som handlar om murande, snickrande och manliga yrken men vill begränsa och helst avveckla RUT- avdraget som domineras av kvinnligt företagande och kvinnors arbete. De vill förbjuda de välfärdsföretag som domineras av kvinnor men tillåta dem som domineras av män där man bygger sjukhus, gör ambulanser och utvecklar medicin.
 

LO och socialdemokraterna driver inte bara kampanj mot valfriheten och företagandet inom välfärden. De driver också kampanj mot kvinnorna inom välfärden.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar