26 november 2012

Ett bra borgerligt liv!

MUF-ordföranden har i en debattartikel tagit upp frågan om borgerlighet, och att han inte vill kalla sig borgerlig. Han vill inte sitta under kristallkronorna utan vid köksbordet säger han.
Nu tror jag inte att borgerliga människor känner att de sitter under kristallkronorna utan snarare hanterar tvätten, hämtar barnen, går till jobbet, skjutsar dottern eller sonen, träffar andra människor, jobbar hårt och sliter med sitt boende. De vill inte ha socialdemokratisk politik eftersom det innebär att ansvaret för vardagen ska flyttas över till andra, nämligen till socialdemokratiska politiker.
Och kanske lever de ett borgerligt liv, så som vänstern ofta har nedvärderat det, att man tar ansvar för det egna livet, för familjen och för sitt arbete. Så dåligt är inte det även om många som hellre lever på andra brukar förakta det, ända tills en bok har sålt så mycket att de kan köpa de viner och de kristallkronor som de tror hör det borgerliga livet till.
Men det är inte så mycket kristall och dyra viner utan snarare ansvar och företagande vi talar om. Vänstern kommer aldrig gilla det men vi moderater blir inte bättre för att vi tar avstånd från dem som bryr sig om sin vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar