15 december 2012

Positiva jobbskapande effekter av RUT

1,3 miljoner människor i Sverige utnyttjar ROT o RUT avdrag varje år.  Marknaden för RUT tjänster  ökar kraftigt med många nya företag och företagare som anställer allt fler. Det är framförallt många utrikesfödda kvinnor och unga som går direkt från arbetslöshet till nya jobb.
Drygt 60% av köparna av dessa tjänster är kvinnor i åldern 30-50 år och idag finns över 13.000 företag som erbjuder hushållsnära tjänster med övervägande kvinnliga företagare.
Ingen kan idag blunda för de positiva effekterna: med nya jobb, svarta arbeten som blivit vita och möjligheten för familjer att lösa vardagens pussel. Utom då Socaldemokraterna och vänstern som vill begränsa och förbjuda avdragen av ideologiska skäl!

2 kommentarer:

  1. RUT är inte marknadsekonomi. Det kan man läsa sig till i vilken kurslitteratur som helst inom ekonomi. Att subventionera vissa branscher och inte andra ligger inte inom detta. Det begriper du väl?

    SvaraRadera
  2. Det är märkligt hur många som kritiserar RUT avdragen. Bra med en växande tjänstemarknad. Många jobb har skapats genom att det blivit just billigare att köpa tjänsten. Vinsten att"svartjobben" försvinner är stor både vad gäller skatteintäkter och sociala skyddsnät för de som arbetar i branchen.
    Inte alls lika många som kritiserar ROT avdragen - kan de ha att göra med att de är främst män som snickrar och driver företag i byggbranchen. Men samma avdrag är det!

    SvaraRadera